Eduroam Hesabı Edinme ve Bağlantı

Eduroam Hesabı Edinme

Üniversite personeli ve öğrencileri eduroam ağına “@atu.edu.tr” uzantılı Office 365 (O365/Active Directory) hesapları ile bağlanabilirler. Öğrencilerimiz için eduroam hesabı aynı zamanda Office365 hesabıdır. Bu hesap aynı zamanda personel için EBYS, VPN ve BAP hesabıdır.

İlk kez O365 hesabı edinecek personel ve öğrencilerin geçici şifreleri sisteme kayıtlı cep telefonlarına kısa mesaj olarak gönderilecektir. Güvenlik gerekçeleriyle, bu şifrenin https://hesabim.atu.edu.tr/ adresinden değiştirilmesi gerekmektedir.  (Öğrencilerimizin şifreleri değiştirmek için hesap adı alanına sadece öğrenci numarasını yazmaları gerekmektedir.)

Personel ve Öğrenciler için Eduroam ve Office 365 ilgili bilgiler https://bidb.atu.edu.tr web sayfasında “Hizmetler” başlığı altında bulunmaktadır.

O365 hesabı olamayan öğrenciler, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından verilen “Öğrenciler için E-posta ve Kablosuz İnternet Bağlantısı Kullanım Sözleşmesi” imzalayarak talepte bulabilirler.

Dikkat!

Kablosuz internete bağlanacağınız cihazınızın işletim sistemine göre EDUROAM ayarlarını yapmanız gerekmektedir. Bu ayarlar aşağıdaki linklerde tek tek anlatılmıştır. Aşağıdakilerden farklı bir işletim sistemi/cihaz kullanıyorsanız lütfen bilgi işlem ile irtibata geçiniz. Tüm sorularınız için 03224550000 dan 1100 numaralı dahili telefonu arayabilirsiniz.

Iphone, Ipad ve Android Cihazlar için Kablosuz İnternet Bağlantı Ayarları

Eğer daha önce İnternet Bağlantı ayarı yapıp bağlantı kopması sorunu yaşıyorsanız veya kullanıcı şifrenizde değişiklik yaptıysanız ve ağa bağlanamıyorsanız öncelikle ayarlarınızı sıfırlamanız gerekir. Bunun için Wi-Fi ayarlarından "Öğrenci, Personel, Misafir" bağlantısına gelin. Bağlantının üzerine uzunca basın ve "Ağı Unut" seçeneğini seçin.

• Ayarlar >> WI-FI menüsüne gidiniz ve "Öğrenci, Personel, Misafir" ağını seçiniz. (Tarafınıza giriş için gereken kullanıcı adı ve şifre bilgilerini girmeniz gerekmektedir.)

Örnek: Kullanıcı Adınız: öğrencino

Şifreniz:”********” (Office 365 (O365/Active Directory) hesabı şifresi) Lütfen şifrenizi http://hesabim.atu.edu.tr/ sayfasından değiştiriniz! B021

• Üniversite personeli, öğrenci ve misafirleri internet ("Öğrenci, Personel, Misafir") ağına “@atu.edu.tr” uzantılı Office 365 (O365/Active Directory) hesapları ile bağlanabilirler. Öğrencilerimiz için internet hesabı aynı zamanda Office365 hesabıdır. Bu hesap aynı zamanda personel için EBYS, VPN ve BAP hesabıdır.
  • İlk kez O365 hesabı edinecek personel ve öğrencilerin geçici şifreleri sisteme kayıtlı cep telefonlarına kısa mesaj olarak gönderilecektir. Güvenlik gerekçeleriyle, bu şifrenin https://hesabim.atu.edu.tr/ adresinden değiştirilmesi gerekmektedir. (Öğrencilerimizin şifreleri değiştirmek için hesap adı alanına sadece öğrenci numarasını yazmaları gerekmektedir.)
  • Sisteme ilk kez girildikten sonra güvenlik gerekçeleriyle, e-posta adresinizin şifresinin değiştirilmesi gerekmektedir. Parola en az 8 karakter uzunluğunda olmalı ve en az 1 adet büyük harf, en az 1 adet küçük harf, en az 1 adet rakam ve en az 1 adet özel karakter içermesi gerekmektedir.
Not: IOS sistemler (MAC ve iPhone) için gereken eduroam bağlantı profil doyası sayfanın en altından indirilebilir.

Eduroam Ağı android Cihaz Bağlantı Ayarları

Eğer daha önce eduroam ayarı yapıp bağlantı kopması sorunu yaşıyorsanız veya kullanıcı şifrenizde değişiklik yaptıysanız ve ağa bağlanamıyorsanız öncelikle ayarlarınızı sıfırlamanız gerekir. Bunun için Wi-Fi ayarlarından "eduroam" bağlantısına gelin. Bağlantının üzerine uzunca basın ve "Ağı Unut" seçeneğini seçin.

1- Ayarlar >> WI-FI menüsüne gidiniz ve eduroam ağını seçiniz.

2- Bazı Android telefonlarda Faz 2 yetkilendirmesi "Gelişmiş" seçeneğinin içinde yer almaktadır. Bu nedenle aşağıdaki gibi bir ekran ile karşılaşıyorsanız “Gelişmiş Seçenekler” diyerek bir sonraki adıma geçiniz.

3- Açılan pencerede ayarları aşağıdaki gibi seçiniz.
- EAP yöntemi: TTLS
- Aşama 2 için kimlik doğrulaması: PAP
- CA sertifikası: (belirtilmemiş) [Eğer varsa “Doğrulama”yı seçiniz]
- Kimlik alanına @atu.edu.tr uzantılı Office 365 (O365/Active Directory) hesap ve şifrenizi giriniz.
- “Anonim Kimlik” seçeneği var ise boş bırakınız.

Eklenmiş Dosyalar
btu.mobileconfig