Bütçe Takip Yönetim Sistemi Klavuz

2.2 Talep Girişi
2.3 Gerçekleştirme İşlemi

1-GENEL BİLGİ

Bütçe / Ödenek Yönetim Sistemi Üniversite içerisindeki satın alma taleplerinin girildiği, ödenek kontrol ve gerçekleştirme işlemlerinin yapıldığı, bütçe durumunun takip edildiği web tabanlı yazılımdır. "https://btsistem.atu.edu.tr/ “ adresiyle Üniversite içinden ve dışından Bütçe/Ödenek Yönetim Sistemine ulaşabilirsiniz.

2-BÜTÇE/ÖDENEK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI İŞLEMLERİ

Bu bölümde, kullanıcılar sisteme hesap adı ve AD (EBYS&BAP) şifrelerini yazarak sisteme giriş yapabilirler.

Parolasını unutan veya değiştirmek isteyen kullanıcılar hesabim.atu.edu.tr adresinden parolasını değiştirebilirler.

2.1 Kullanıcı Bilgileri

Kullanıcıların veri girişlerini yapacağı ve takibini sürdüreceği adımlar; Bütçe/Ödenek Yönetim Sisteminde Genel İşlemler Menüsü altında Talep Girişi ve Gerçekleştirme İşlemi olarak iki kısımda yer almaktadır.

Not:

* Sistemde sorun yaşayan kullanıcılar Teknik Destek Formunu doldurabilirler.

2.2 Talep Girişi

Bütçe/Ödenek Yönetim Sisteminde birinci kısım olan Talep Girişinde; talep girişi menüsü seçilip, formdaki ilgili alanlarda veri girişlerini yapabilirsiniz. Formdaki ilgili alanların eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekmektedir. Formu doldurduktan sonra en alttaki Kaydet butonu ile veri girişlerinizi tamamlayabilirsiniz.

2.3 Gerçekleştirme İşlemi

Bütçe/Ödenek Yönetim Sisteminde birinci kısım olan Gerçekleştirme İşleminde; Gerçekleştirme menüsü seçilip, formdaki ilgili alanlarda veri girişlerini yapabilirsiniz. Formdaki ilgili alanların eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekmektedir. Formu doldurduktan sonra en alttaki Onayla butonu ile veri girişlerinizi tamamlayabilirsiniz.