Kullanım Klavuzu

1-GENEL BİLGİ

Ek Ders Sistemi dönemlik ders programlarının girildiği ve aylık ek ders yüklerinin hesaplandığı web tabanlı yazılımdır. Bu kapsamda Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi tarafından geliştirilen yazılım ile öğretim elemanlarının ek ders ücret formlarını elektronik ortamda (http://ekders.atu.edu.tr/) hazırlamaları sağlanmaktadır. “https://ekders.atu.edu.tr/ “ adresiyle Üniversite içinden ve dışından Ek Ders Sistemine ulaşabilirsiniz.

2-EK DERS KULLANICI İŞLEMLERİ

Örnek:

Personel Kullanıcı adı: Hesap Adı

Şifre: Office 365, EBYS, VPN ve BAP şifreniz.

Bu bölümde, kullanıcılar sisteme hesap adı ve AD şifrelerini yazarak sisteme giriş yapabilirler. Parolasını unutan veya değiştirmek isteyen kullanıcılar hesabim.atu.edu.tr adresinden parolasını değiştirebilirler.

2.1 Kullanıcı Bilgileri

Kullanıcıların veri girişlerini yapacağı ve takibini sürdüreceği adımlar; Ek Ders sisteminde Normal Öğretim ve İkinci Öğretim olarak iki kısımda yer almaktadır.

Not:

*Mecburi ve isteğe bağlı dersler ile diğer faaliyetler için haftalık ders programında yer alması ve fiilen yapılması şartıyla öğretim elemanının toplam olarak ücret karşılığı verebileceği ek ders; normal örgün öğretimde en çok 20 saat, ikinci öğretimde ise en çok 10 saattir.

** Ek Ders sisteminde Ders Yükü Sıralaması yapılması gerekmektedir. Yapılmadığı takdirde Ek Ders Çizelgesinin ve F1 Formunun alınması mümkün değildir.

*** Ek Ders sisteminde sorun yaşayan kullanıcıların Ek Ders sistemi içerisinde yer alan Teknik Destek Talep Formunu doldurmaları gerekmektedir.

**** Ek Ders sisteminde Normal Öğretimde uygulanan adımlar İkinci Öğretim ile aynıdır.

2.2 Normal Öğretim / Program Girişi

Ek Ders sisteminde birinci kısım olan Normal Öğretimde; program girişi menüsü seçilip, formdaki ilgili alanlarda veri girişlerini yapabilirsiniz. Formdaki ilgili alanların eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekmektedir. Formu doldurduktan sonra en alttaki Kaydet butonu ile veri girişlerine devam edilir.

Not: *Öğrenci sayıları giriş işleminin yapılması zorunludur. Yapılmadığı takdirde Final Sınav Dönemi Ücret Formunun alınması mümkün değildir.

2.3 Normal Öğretim / Yapılamayan / Telafi Dersler

Ek Ders sisteminde birinci kısım olan Normal Öğretimde; Yapılamayan / Telafi Dersler menüsü seçilip, formdaki ilgili alanlarda veri girişlerini yapabilirsiniz. Formdaki ilgili alanların eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekmektedir. Formu doldurduktan sonra en alttaki Kaydet butonu ile veri girişlerine devam edilir.

Not:

*Sisteme kayıtlı olan dersiniz hangi gün seçili ise yapılamayan ders gününüzün aynı olması gerekmektedir.

**Telafi dersi için gün ve saat kısıtlaması yoktur.

***Lisansüstü programlardaki danışmanlık derslerinin yapılamadığı zamanlar hafta olarak girilmektedir.

2.4 Normal Öğretim / Final Sınavları

Ek Ders sisteminde birinci kısım olan Normal Öğretimde; Final Sınavları menüsü seçilip, formdaki ilgili alanlarda veri girişlerini yapabilirsiniz. Formdaki ilgili alanların eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekmektedir. Formu doldurduktan sonra en alttaki Kaydet butonu ile veri girişlerine devam edilir.

Not: *Öğrenci sayıları giriş işleminin yapılması zorunludur. Yapılmadığı takdirde Final Sınav Dönemi Ücret Formunun alınması mümkün değildir.

2.5 Normal Öğretim / Ders Yükü Çizelgesi

Ek Ders sisteminde birinci kısım olan Normal Öğretimde; Ders Yükü Çizelgesi menüsü seçilip, formdaki ilgili alanlarda veri girişlerini yapabilirsiniz. Formdaki ilgili alanların eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekmektedir. Formu doldurduktan sonra en alttaki Kaydet butonu ile veri girişlerine devam edilir.

Not: * Ek Ders sisteminde Ders Yükü Sıralaması yapılması gerekmektedir. Yapılmadığı takdirde Ek Ders Çizelgesinin ve F1 Formunun alınması mümkün değildir.

2.6 Normal Öğretim / F1 Formu

Ek Ders sisteminde birinci kısım olan Normal Öğretimde; F1 Formu menüsü seçilip, formdaki ilgili alanlarda veri girişlerini yapabilirsiniz. Formdaki ilgili alanların eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekmektedir. Formu doldurduktan sonra en alttaki Kaydet butonu ile veri girişlerine devam edilir.

Not: *Ek Ders sisteminde Ders Yükü Sıralaması yapılması gerekmektedir. Yapılmadığı takdirde Ek Ders Çizelgesinin ve F1 Formunun alınması mümkün değildir.