MATLAB AD Entegrasyonu

Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, MATLAB, Simulink ve eklenti ürünleri için Kampüs Çapında Lisansa sahiptir. Fakülte, araştırmacılar ve öğrenciler bu ürünleri öğretim, araştırma ve öğrenme için kullanabilirler. Lisans, kişisel bilgisayarların yanı sıra üniversiteye ait bilgisayarlara da yüklenebilir.

MATLAB ve Simulink Hakkında

Teknik hesaplama dili olan MATLAB, algoritma geliştirme, veri analizi, görselleştirme ve sayısal hesaplama için bir programlama ortamıdır. Simulink, çok alanlı dinamik ve gömülü sistemlerin simülasyonu ve Model Tabanlı Tasarımı için grafiksel bir ortamdır.

MATLAB PORTAL

Aşağıda verilen köprü linke tıklayarak ATU MATLAB portala erişebilirsiniz. Açılan tarayıcı sayfasında “Sign in to get started” butonuna tıklaynız.

Matlab'a erişim için: ATU MATLAB Portalı

Bir sonraki adımda Mathwork size bizim kimlik doğrulama servisimize yönlendirecektir. MS365/AD kullanıcı adı ve şifrenizi girerek üniversitemiz üyesi olduğunuzu doğrulayabilirsiniz.

Bir sonraki adım da eğer daha önce hiç mathwork’e giriş yapmadıysanız “Create..” seçeneği ile bilgileriniz girerek yeni bir hesap oluşturabilirsiniz. Ancak daha önce bir Mathwork hesabı edindiyseniz, “…existing….” Seçeneği ile e-posta ve Mathwork şifreniz ile giriş yapabilirsiniz.