MS Office Kurulumu

Üniversite personeli ve öğrencilerinin kullanıcı hesapları (Active Directory) Office 365 hesapları ile senkronize edilmiştir. Bu sayede tüm mensuplarımız O365 partalına giriş yaparak MS Office uygulamalarını online kullanabilirler veya cihazlarına indirebilirler. Ancak üniversite ile ilişiğinizin kesilmesi durumunda hesabınız pasifleştirilecektir ve tarafınıza sağlanan MS Office lisansınız kaldırılacaktır.

Microsoft Office Kurulumu

Üniversitemiz personeli ve öğrencileri Word, Excel, PowerPoint gibi araçları içeren MS Office uygulamalarını @atu.edu.tr uzantılı kullanıcı hesapları ile ücretsiz olarak
kullanabilirler. Bulut hizmetinin yanında, 5 farklı cihaza (bilgisayar, tablet ya da telefon) da uygulamayı indirebilirler.

Kullanıcı hesapları lisanssız oluşturulmaktadır. Bu nedenle, kullanımdan önce [email protected] adresinden e-posta ile lisans talep edilmelidir.

1- Öncelikle üniversitemizce size verilen Office 365 hesabınız ile https://www.office.com/?auth=2 adresine giriş yapınız.

NOT: Eğer şifrenizi veya hesabınızı bilmiyorsanız lütfen Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ile iletişime geçiniz veya [email protected] adresine e-posta gönderiniz.

2- Portala giriş yaptıktan sonra ana sayfada gördüğünüz indirme linkinden “installer” dosyasını indiriniz.

3- “Installer” dosyası indikten sonra çalıştırıp kurulumu tamamlayabilirsiniz.
4- Kurulum tamamlandıktan sonra aktivasyon için O365 hesabınızı kullanarak online aktivasyon yapabilirsiniz.